در مقاله وکیوم بيوپسي چيست، چه مطالبی یاد خواهیم گرفت؟

  • معرفی وکیوم بيوپسي + علت انجام، مزایا و معایب (تفاوت با نمونه برداری معمولی)
  • مراحل انجام وکیوم بیوپسی + عوارض احتمالی
  • صفر تا صد بیوپسی پستان + مزایا در مقایسه با سایر روش‌ها
  • اقدامات قبل و بعد از بیوپسی سینه
  • نحوه انجام بیوپسی سینه + فیلم
  • آشنایی با انواع روش های نمونه برداری ( CNB، استریوتاکتیک و جراحی باز)
  • علائم و نحوه خارج کردن توده های خوش خیم پستان
  • تفسیر جواب پاتولوژی سينه
  • هزینه بیوپسی + بهترین مرکز انجام بیوپسی سینه
  • 10 + 1 پرسش و پاسخ مهم درباره بیوپسی

وکیوم بیوپسی یک روش کم‌تهاجمی برای نمونه‌برداری از توده های پستان است که نمونه ای از بافت مشکوک از طریق یک سوراخ کوچک و بدون نیاز به جراحی باز برداشته می شود. هزینه این روش بسته به مرکز و تجهیزات مورد استفاده متفاوت می باشد. عوارض احتمالی شامل خونریزی، عفونت و کبودی بوده اما به طور کلی این روش ایمن و موثر است. در این مقاله از وبلاگ دکتر مردانی، همراه ما باشید تا صفر تا صد این روش را بررسی و به سوالات مهم شما پاسخ دهیم.

کلیه خدمات سونوگرافی در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر مردانی با کادر مجرب خانم در 2 شعبه مختلف تهران انجام می‌پذیرد؛ “نوبت دهی اینترنتی سونوگرافی” (سونوگرافی تهرانپارس | سونوگرافی پیروزی)

بیوپسی چیست؟

بیوپسی چیست و چگونه انجام می شود؟ در پاسخ به این سوال، باید از تعریف بیوپسی آغاز کنیم. بیوپسی یا نمونه‌برداری، روشی پزشکی است که در آن نمونه‌ای از بافت یا سلول‌های بدن برای بررسی دقیق‌تر و تشخیص بیماری‌ها برداشته شده و مورد بررسی قرار می گیرد. این روش معمولاً برای تشخیص سرطان ها، عفونت‌ها، و بیماری‌های خودایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. (بیشتر بخوانید درباره ايا سرطان سينه با سونوگرافي قابل مشاهده است؟)

چگونگی انجام بیوپسی بستگی به نوع و محل نمونه‌برداری دارد و به طور کلی شامل سه روش است:

  1. بیوپسی سوزنی
  2. بیوپسی آندوسکوپی
  3. بیوپسی جراحی

انواع بیوپسی

روش های بیوپسی، به نمونه برداری یا جداسازی بافتی از اندام بدن اشاره دارند که نام‌گذاری انواع بیوپسی، بستگی به نوع اندام مورد نظر برای نمونه‌برداری دارد. در این بخش به انواع نمونه‌برداری های تحت عنوان بیوپسی اشاره می‌کنیم.

types of biopsy
نام‌گذاری انواع بیوپسی، بستگی به نوع اندام مورد نظر برای نمونه‌برداری دارد.

بیوپسی رحم چیست؟

بیوپسی رحم (Cervical biopsy) که بیوپسی دهانه رحم هم نامیده می‌شود، روشی است که در آن نمونه‌ای از بافت داخلی رحم (آندومتر) برای بررسی سلول‌های سرطانی، اختلالات هورمونی و یا تشخیص علل خونریزی غیرطبیعی برداشته می‌شود. (بیشتر درباره آندومتریوز چیست؟ ایا اندومتریوز سرطان است + علت، علائم و درمان بخوانید)

بیوپسی روده چیست؟

بیوپسی روده به انگلیسی Intestinal biopsy شامل برداشتن نمونه‌ای از بافت داخلی روده کوچک یا روده بزرگ برای بررسی‌های بیشتر، مانند تشخیص بیماری‌های التهابی، عفونت‌ها و یا سرطان می باشد. بیوپسی روده کوچک، معمولا از طریق اندوسکوپی انجام شده که در آن لوله از دهان وارد معده و روده کوچک می‌شود و بیوپسی روده بزرگ نیز از طریق کولونوسکوپی انجام شده که لوله از طریق مقعد وارد روده بزرگ می‌شود.

بیوپسی عضله چیست؟

بیوپسی عضله به انگلیسی Muscle biopsy روشی است که در آن نمونه‌ای کوچک از بافت عضله برداشته می‌شود تا از نظر وجود بیماری‌های عضلانی، عفونت‌ها، یا مشکلات عصبی مورد بررسی قرار گیرد. این روش برای تشخیص طیف گسترده‌ای از اختلالات عضلانی و عصبی به کار می‌رود.

بیوپسی پروستات چیست؟

بیوپسی پروستات (Prostate biopsy) روشی است که در آن نمونه‌های کوچکی از بافت پروستات با انواع روش‌های ترانس‌رکتال (نمونه برداری مقعدی) یا ترانس‌ پرینه‌آل (از طریق پوست بین مقعد و کیسه بیضه) برای بررسی زیر میکروسکوپ برداشته می‌شود تا وجود سلول های سرطانی بررسی شود. این فرآیند معمولا زمانی توصیه می شود که پزشک پس از نتایج مشکوک در آزمایش خون مانند بالا بودن PSA به سرطان پروستات مشکوک می شود.

بیوپسی تخمدان چیست؟

بیوپسی تخمدان به انگلیسی Ovarian biopsy یک روش پزشکی است که در آن یک نمونه کوچک از بافت تخمدان برداشته و تحت بررسی میکروسکوپی قرار می گیرد. این روش معمولا برای بررسی وجود سرطان تخمدان، تومور ها یا سایر ناهنجاری های سلولی در تخمدان انجام می شود. لازم است بدانید بیوپسی تخمدان به روش لاپاراسکوپی انجام شده و پزشک با ایجاد یک برش کوچک در شکم، به کمک یک دوربین کوچک و ابزار های جراحی، از بافت تخمدان نمونه برداری می کند. بیوپسی تخمدان، به علت خطر آسیب و کاهش عملکرد تخمدان ها، نسبت به سایر روش های تشخیصی مانند سونوگرافی و سی تی اسکن کمتر رایج می باشد.

بیوپسی رحم و تخمدان
بیوپسی تخمدان در موارد مشکوک به سرطان تخمدان استفاده می‌شود.

بیوپسی سینه چیست؟

بیوپسی سینه یا Breast biopsy یک روش تشخیصی است که در آن نمونه‌ای از بافت پستان برای بررسی توده‌های مشکوک و تشخیص سرطان سینه برداشته می‌شود. این روش معمولا زمانی توصیه می شود که در معاینه فیزیکی، ماموگرافی، سونوگرافی یا MRI نشانه های غیرطبیعی مانند توده یا ناهنجاری های دیگر مشاهده شود. بیوپسی سینه معمولا با استفاده از سوزن انجام می شود، به جز در مواردی که نیاز به بخش بیشتری از بافت یا توده می باشد، که در این صورت بیوپسی جراحی انجام می شود.

وکیوم بيوپسي چيست؟

اولین سوالی که ممکن است در این بخش برایتان پیش بیاید این است که بیوپسی وکیوم پستان چیست؟ جواب: ممکن است ضایعات مشکوک یا توده های سینه به خاطر اندازه، عمق و شرایط خاصی در معاینات بالینی سینه مثل سونوگرافی سینه یا ماموگرافی، مشخص نشود. در این شرایط از روش وکیوم بیوپسی Vacuum Assisted Biopsy (VAB) استفاده می‌شود. وکیوم بیوپسی که با استفاده از دستگاه ماموتومی (به انگلیسی Mammotome Device) انجام می‌شود؛ یک روش بی خطر و کم تهاجمی است که در این روش نمونه ای از بافت برای بررسی پاتولوژیک برداشته می شود. در روش وکیوم بیوپسی برست یا Vacuum-Assisted Breast Biopsy تشخیص نوع نمونه مربوط به توده سینه، با میکروسکوپ انجام می‌شود.

وکیوم بیوپسی چیست
وکیوم بیوپسی یک روش بی خطر و کم تهاجمی است.

توده سینه، نوعی بافت اضافی در پستان است که از نظر اندازه ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. برخی از توده های پستانی دردناک هستند و برخی دیگر تا وقتی که با روش‌های تصویربرداری، تشخیص داده نشوند، بیمار از وجود آن‌ها آگاه نمی‌شود.

ممکن است اسامی دیگری نیز برای وکیوم بیوپسی به کار برده شود از جمله:

  • بیوپسی ماموتوم (Mammotome Biopsy)
  • بیوپسی کم تهاجم پستان (Minimally Invasive Breast Biopsy)

تفاوت ماموتومی با وکیوم بیوپسی

ماموتومی و وکیوم بیوپسی هر دو روش‌های کم‌تهاجمی برای نمونه‌برداری هستند که به پزشکان کمک می‌کنند تا بدون نیاز به جراحی باز، نمونه‌های دقیقی از بافت پستان را برای بررسی به آزمایشگاه ارسال کنند. اما با این وجود تفاوت‌هایی نیز دارند:

  • در روش ماموتومی، یک سوزن تو خالی که به یک دستگاه مکنده متصل است، به آرامی به ناحیه مشکوک وارد می شود و با ایجاد مکش توده‌های پستان را به صورت لایه به لایه بر می دارد تا نمونه کافی جمع آوری شود. این روش برای خارج کردن توده‌های خوش‌خیم پستانی بدون نیاز به جراحی استفاده می‌شود.
  • در روش وکیوم بیوپسی نیز از یک سوزن متصل به دستگاه مکنده استفاده می‌کند، اما بیشتر برای نمونه‌برداری از توده‌های مشکوک و بررسی دقیق‌تر آن‌ها به کار می‌رود.

چرا از بیوپسی توده سینه استفاده می شود؟

اگر پزشک متخصص در مورد نتایج سونوگرافی سینه یا ماموگرافی مردد و نگران باشد، برای بررسی توده سینه روش بیوپسی وکیوم را تجویز می‌کند. اگر تغییراتی نیز در نوک سینه بیمار وجود داشته باشد، ممکن است از علائم وجود تومور باشد که در این صورت هم، این روش قابل تجویز است.

این تغییرات ممکن است یکی یا همه موارد زیر باشد:

  • ترشحات خونین
  • سفت شدن قسمتی از پوست سینه
  • فرو رفتگی در قسمتی از پستان
  • پوسته پوسته شدن سینه

وکیوم بیوپسی چه مزایایی دارد؟

در بخش قبل گفتیم که روش بیوپسی وکیوم یک روش بی‌خطر و کم تهاجمی است. اما شاید بپرسید در مقایسه با سایر روش ها چرا باید وکیوم بیوپسی انجام دهیم؟ از مزایایی که روش وکیوم بیوپسی نسبت به جراحی سینه در خصوص حفظ آرامش بیمار دارد عبارتند از:

  • روش کمتر تهاجمی‌تر نسبت به جراحی سینه است.
  • نیاز به بیهوشی و بستری شدن در بیمارستان نیست.
  • هزینه‌های بستری و بیهوشی نیز ندارد.
  • فاصله پیدا شدن توده و تشخیص نوع آن در روش VAB کمتر از سایر روش‌ها است.
مزایای بیوپسی سینه
از جمله مزایای بیوپسی سینه امکان برداشتن توده های بسیار کوچک است.

مزایای روش بیوپسی سینه از نظر پزشکی عبارتند از:

  • امکان نمونه برداری از توده پستان حتی در اندازه‌های بسیار کوچک
  • امکان برداشتن کامل توده ها یا کلسیفیکاسیون‌ سینه
  • امکان نمونه برداری از توده های نزدیک به اندام‌های استخوانی مثل دیواره قفسه سینه، دنده‌ها و سطوح داخلی بازوها
  • عدم برجا ماندن زخم بزرگ ناشی از جراحی
  • بازگشت سریع بیمار به فعالیت های عادی

معایب وکیوم بیوپسی چیست؟

با توجه به نوع اجرای روش وکیوم بیوپسی ممکن است بپرسید که آیا بیوپسی خطرناک است؟ یا بیوپسی از توده سینه چه خطرات و عوارضی می تواند داشته باشد؟ در جواب باید گفت: مزایای بیوپسی برست آنقدر زیاد است که در برابر آن نمی‌توان از معایب آن گفت. بررسی سرطانی بودن یا نبودن توده‌ها و شروع درمان زود هنگام از مزیت های این روش است. اما این روش هم همانند بسیاری از روش‌های نمونه برداری می‌تواند عوارضی در شکل ظاهری سینه‌ها و درد ناشی از بیوپسی داشته باشد. این عوارض ممکن است به شکل زیر ظاهر شود:

  • تغییر ظاهر سینه با توجه به اندازه بافت برداشته شده
  • کبودی
  • تورم سینه
  • درد و عفونت در محل بیوپسی
احتمال تغییر شکل ظاهری سینه در اثر نمونه برداری
احتمال تغییر شکل ظاهری سینه در اثر نمونه برداری وجود دارد.

تفاوت وکیوم بیوپسی با بیوپسی معمولی چیست؟

در این بخش ابتدا لازم است تعریف واضحی از بیوپسی را بدانیم:

بیوپسی یا بافت‌ برداری که به فرانسوی Biopsie نوشته می‌شود، یک آزمایش پزشکی تکه برداری است که در آن، پزشک جراح یا متخصص رادیولوژی برای بررسی یا وجود یک بیماری یا تعیین وسعت بیماری، اقدام به نمونه برداری از سلول‌ها و بافت‌های بدن می‌کند.

حالا شاید به راحتی بتوان تفاوت بیوپسی معمولی و وکیوم بیوپسی را شرح داد:

تفاوت اصلی بیوپسی وکیوم که با استفاده از خلا انجام می‌شود در میزان دقت بالاتر آن نسبت به نمونه برداری معمولی است. چون در روش نمونه برداری بیوپسی وکیوم، از یک آمپول مخصوص یا سوزن خلا برای نمونه برداری استفاده می شود.

وکیوم بیوپسی چگونه انجام می شود؟

در روش نمونه برداری وکیوم بیوپسی، از یک دستگاه سونوگرافی استفاده شده تا محل دقیق توده مشخص شود. سپس با استفاده از یک آمپول مخصوص که به دستگاه خلا متصل است، نمونه را از بافت پستان جدا می کنند.

سونوگرافی بیوپسی چیست؟

روشی است که در آن با استفاده از سونوگرافی برای هدایت دقیق‌تر، نمونه‌ای از بافت بدن برای بررسی برداشته می‌شود. در سونوگرافی بیوپسی پزشک با هدایت تصاویر سونوگرافی، سوزن بیوپسی را به محل ضایعه وارد کرده و نمونه‌ای از بافت را برمی‌دارد.

اگر سوال کنید که بیوپسی تحت گاید سونوگرافی چیست؟ باید بگوییم منظور از این اصطلاح همان سونوگرافی بیوپسی است.

 

نحوه انجام نمونه برداری یا وکیوم سینه به زبان ساده
نحوه انجام نمونه برداری یا وکیوم سینه به زبان ساده

مراحل انجام وکیوم بیوپسی

برای انجام آزمایش وکیوم بیوپسی اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا لباس‌های بالا تنه را در بیاوردید.
  2. بر روی تخت سونوگرافی (یا ماموگرافی) به پشت دراز بکشید (البته اگر نیاز به ماموگرافی باشد باید روی یک صندلی یا مبل راحت بنشینید).
  3. در این مرحله، پزشک با دستگاه سونوگرافی یا ماموگرافی محل توده را مشخص می کند (در این مرحله به هیچ عنوان نباید حرکت یا جابجایی داشته باشید).

عوارض احتمالی وکیوم بیوپسی چیست؟

نگران عوارض ناشی از وکیوم بیوپسی سینه نباشید چون این عوارض در صورت وقوع، موقتی است. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احتمال خونریزی طولانی مدت در محل بیوپسی
  • احتمال تورم و کبودی (در صورت شدت بالای کبودی و ورم، به پزشک اطلاع دهید.)
  • احتمال عفونت در محل بیوپسی
  • احساس حرارت، درد خفیف و قرمزی در محل نمونه برداری
عوارض وکیوم بیوپسی پستان
بعد از نمونه برداری سینه احساس خفیف درد و قرمزی در ناحیه مربوطه، طبیعی است.

بیوپسی سینه: بيوپسي پستان چیست؟

نمونه برداری یا بیوپسی پستان در تشخیص سرطان سینه کاربرد دارد. بیوپسی سینه یا معادل انگلیسی آن به معنی Breast Biopsy یک روش تشخیصی برای بررسی توده‌ها یا نواحی مشکوک بافت پستان است که با استفاده از سوزن بیوپسی تو خالی یا جراحی، انجام می‌شود. در این روش، نمونه بافت به آزمایشگاه فرستاده شده تا پزشکان پاتولوژیست (متخصص در آنالیز خون و بافت بدن) نمونه بافت را بررسی کنند.

روش بیوپسی پستان با ترکیب روش‌های تصویربرداری‌ مانند سونوگرافی، ماموگرافی یا MRI انجام می‌شود تا دقت بیشتری داشته باشد و کمترین آسیب به بیمار وارد شود.

مزایای وکیوم بیوپسی پستان در مقایسه با سایر روش ها

در جدول زیر مزایای وکیوم بیوپسی سینه نسبت به سایر روش‌ها آمده است.

مزایای وکیوم بیوپسی پستان نسبت به سایر روش ها
کمتر تهاجمیاین روش نیاز به جراحی باز ندارد و به صورت سرپایی انجام می‌شود، بنابراین بیمار نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
بدون نیاز به بیهوشی عمومیوکیوم بیوپسی با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود که خطرات و عوارض بیهوشی عمومی را ندارد.
دقت بالابا استفاده از دستگاه خلا و تصویربرداری (مانند سونوگرافی یا ماموگرافی)، پزشک می‌تواند نمونه‌های دقیقی از توده‌های مشکوک بگیرد.
کاهش زمان بهبودیبیمار می‌تواند به سرعت به فعالیت‌های روزمره خود بازگردد و نیازی به گذراندن دوران نقاهت بهبودی ندارد.
کمترین زخم و اسکاراین روش باعث ایجاد زخم‌های کوچکی شده که کمتر قابل مشاهده است.
امکان برداشتن توده‌های کوچکامکان برداشتن کامل توده‌های کوچک یا رسوبات کلسیم سینه در این روش وجود دارد.

مزایای بیوپسی پستان

نمونه برداری سینه بهترین روش استاندارد تشخیص سرطان سینه است. از مزایای روش بیوپسی سینه برای تشخیص نسبت به سایر روش ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمترین درد
  • هزینه کم
  • عدم صرف وقت زیاد جهت انجام آزمایش
  • بدون بستری
  • بدون ایجاد برش
  • بدون عوارض ناشی از نمونه برداری

عوارض بیوپسی سینه

چون روش بیوپسی پستان یک روش نمونه برداری از بافت بدن محسوب می‌شود شاید نگران باشید که آیا بیوپسی پستان ضرر دارد؟ یا معایب این روش چیست؟ در جواب باید گفت:

اولا این نکته را فراموش نکنید که بیوپسی پستان می تواند در تعیین اینکه توده موجود در سینه سرطانی است یا خیر، خوش خیم است یا بدخیم به پزشک شما کمک کند. بنابراین از انجام این آزمایش به هیچ عنوان نترسید. این روش معمولاً ایمن است، اما ممکن است عوارضی داشته باشد.

بیوپسی سینه به تشخیص خوش خیم بودن توده های سرطانی کمک می‌کند.
بیوپسی سینه به تشخیص خوش خیم بودن توده های سرطانی کمک می‌کند.

از جمله عوارض احتمالی بیوپسی سینه عبارتند از:

  • خونریزی و هماتوم (جمع شدن خون در خارج از رگ های خونی)
  • عفونت
  • سروما (جمع آوری مایع شفاف خارج از رگ های خونی)
  • تغییر در حس اطراف محل بیوپسی
  • اسکار بعد از جراحی سینه
  • عدم تقارن در اندازه یا شکل سینه

بیوپسی سینه چگونه انجام می شود؟

قبل از بیوپسی پستان، معاینات پزشک شما می‌تواند شامل مواردی همچون معاینات جسمی، سونوگرافی، ماموگرافی و MRI باشد. برای انجام نمونه برداری سینه، مقدار کمی از بافت توسط پزشک برداشته می شود. نحوه انجام نمونه برداری به این شکل است که دستگاه وکیوم بیوپسی سینه که شبیه دستگاه لاپاراسکوپی است؛ از طریق یک سوراخ بسیار کوچک در پستان با هدایت سونوگرافی توده های پستانی برداشته می‌شود. (بیشتر بخوانید: بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه)

از هر 5 نمونه برداری سینه مشکوک به سرطان سینه، 4 مورد منفی است.

دستگاه وکیوم بیوپسی سینه یا ماموتومی
دستگاه وکیوم بیوپسی سینه یا ماموتومی

فیلم وکیوم بیوپسی

در اینجا فیلم نمونه برداری پستان با استفاده از دستگاه وکیوم بیوپسی را در YouTube مشاهده می کنید.

Vacuum assisted core biopsy is performed when a very small abnormality is present in breasts. A very small incision is made into breast and by using a vacuum powered instrument small biopsy needle is inserted in breasts and then breast tissues are taken out for examination

ترجمه ویدیو: بیوپسی وکیوم سینه زمانی انجام می شود که یک ناهنجاری بسیار کوچک در سینه ها وجود داشته باشد. برش بسیار کوچکی در سینه ایجاد می‌شود و با استفاده از دستگاه خلاء، سوزن کوچک بیوپسی در سینه‌ها وارد می‌شود و سپس بافت‌های سینه جهت آزمایش خارج می‌شوند.

انواع و روش های انجام نمونه برداری از پستان

به طور کلی دو نوع بیوپسی پستان وجود دارد:

  1. بیوپسی با سوزن مرکزی
  2. بیوپسی جراحی باز

نمونه برداری CNB پستان چیست؟

نمونه برداری با سوزن هسته ای به انگلیسی Core Needle Biopsy یا CNB یک روش پزشکی است که برای برداشتن نمونه‌های بافتی از ناحیه مشکوک در بدن، به ویژه در پستان، استفاده می‌شود. این روش معمولاً برای تشخیص سرطان یا سایر بیماری‌های بافتی به کار می‌رود. در این روش از یک سوزن عریض و تو خالی و کمک گرفتن از روش‌های مختلف تصویربرداری (سونوگرافی، MRI یا ماموگرافی) برای برداشتن بافت استفاده می‌شود.

سوزن مورد استفاده در روش CNB با استفاده از وسیله‌ای فنر مانند به سرعت داخل بافت رفته و پس از خارج کردن بافت مشکوک توسط هسته، از محل نمونه‌برداری بیرون می‌آید. این نمونه‌ها سپس برای بررسی‌های پاتولوژیکی به آزمایشگاه ارسال می‌شوند.

نمونه برداری CNB پستان
روش CNB برای تشخیص سرطان یا سایر بیماری‌های بافتی کاربرد دارد.

CNB مخفف چیست؟

واژه CNB مخفف Core Needle Biopsy به معنی نمونه برداری با سوزن هسته ای است.

CNB چه چیزی را نشان می دهد؟

نمونه‌برداری هسته‌ای CNB یک روش تشخیصی است که به پزشکان کمک می‌کند تا بافت‌های مشکوک را از ناحیه مورد نظر برداشته و تحت بررسی میکروسکوپی قرار دهند. نتایج CNB می‌تواند اطلاعات دقیقی درباره نوع و درجه سلول‌های غیرطبیعی یا سرطانی ارائه دهد.

CNB می‌تواند تشخیص دهد که آیا توده یا ناحیه مشکوک خوش‌خیم (غیرسرطانی) یا بدخیم (سرطانی) است و همچنین نوع سرطان و درجه آن را مشخص کند.

البته که اگر پزشک با نتایج CNB به تشخیص دقیقی نرسد ممکن است نمونه‌برداری بعدی یا روش‌های دیگر را امتحان کند.

اقدامات قبل و بعد از CNB

اقداماتی که در طول انجام نمونه برداری با سوزن مرکزی CNB انجام می‌شود:
  • بیمار ممکن است نشسته یا دراز کشیده باشد و باید تا پایان نمونه‌برداری در همان حالت بماند. چون این روش یک عمل سرپایی سریع است که با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود؛ اما ممکن است نیاز به تصویربرداری نیز داشته باشد.
  • برای همه انواع CNB، ممکن است با وارد شدن سوزن احساس فشار کنید.
  • یک نشانگر کوچک (کلیپ) در محل نمونه‌برداری قرار می‌گیرد که در ماموگرافی‌ها یا سایر آزمایش‌های تصویربرداری مشخص است و برای پیگیری‌های بعدی استفاده می‌شود. این نشانگر در روند MRI اختلال ایجاد نمی‌کند.
  • پس از برداشتن بافت، سوزن یا پروب بیرون آورده می‌شود. هیچ بخیه‌ای مورد نیاز نیست و منطقه با یک پانسمان استریل پوشانده می‌شود و ممکن است فشار کوتاه مدتی برای محدود کردن خونریزی اعمال شود.
با وارد شدن سوزن در روش نمونه برداری CNB ممکن است احساس فشار کنید.
با وارد شدن سوزن در روش نمونه برداری CNB ممکن است احساس فشار کنید.
آمادگی‌های قبل از انجام CNB
  • پزشک خود را از هرگونه دارو یا مکملی که مصرف می‌کنید، مطلع کنید.
  • قطع داروهای خاص: ممکن است نیاز باشد مصرف داروهای رقیق‌کننده خون را چند روز قبل از نمونه‌برداری متوقف کنید.
  • آمادگی روانی: پزشک توضیحاتی درباره روش و مراحل انجام CNB به شما خواهد داد تا از لحاظ روانی آماده باشید.
اقدامات بعد از CNB
  • استراحت: پس از نمونه‌برداری، استراحت کنید و از فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  • مراقبت از زخم: محل نمونه‌برداری را تمیز و خشک نگه دارید و دستورالعمل‌های پزشک را برای تعویض پانسمان دنبال کنید.
  • پیگیری پزشکی: در صورت بروز هرگونه علائم غیرعادی مانند تب، قرمزی یا تورم شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.
مجموعه اقدامات قبل و بعد از نمونه برداری سوزن هسته ای
مجموعه اقدامات قبل و بعد از نمونه برداری سوزن هسته ای

هزینه نمونه برداری CNB چقدر است؟

هزینه نمونه‌برداری هسته‌ ای می‌تواند بسته به عوامل مختلفی مانند محل انجام، نوع بیمه و تعرفه‌های بیمارستان یا کلینیک متفاوت باشد.

انواع روش های بیوپسی با سوزن مرکزی

در جدول زیر انواع روش های بیوپسی با سوزن هسته ای مرکزی به تفکیک توضیح داده شده است.

انواع روش های بیوپسی سینه با سوزن مرکزیتجهیزاتروش انجام
با استفاده از هدایت اولتراسوندسونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از داخل فضای سینه استفاده می کند.به پشت یا پهلو دراز خواهید کشید. پزشک دستگاه سونوگرافی را روی سینه شما نگه می‌دارد تا سوزن را هدایت کند.
با هدایت استریوتاکتیکاز تجهیزات اشعه ایکس و کامپیوتر برای هدایت سوزن استفاده می شود.روی میز مخصوص روی شکم دراز می‌کشید. میز دارای دهانه ای برای سینه خواهد بود. سینه شما ممکن است مانند ماموگرافی فشرده شود.
با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)مشابه بیوپسی سوزنی هسته استریوتاکتیک است، اما از تجهیزات تصویربرداری MRI برای هدایت سوزن استفاده می شود.روی میزی مخصوص که دارای دهانه‌ای برای گرفتن سینه است؛ دراز می‌کشید.
سوزن هسته آزاد از تجهیزات اولتراسونداز تجهیزات اولتراسوند، اشعه ایکس یا MRI استفاده نمی کند.این روش کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و فقط برای توده هایی که از طریق پوست قابل لمس هستند استفاده می شود.

تفاوت روش نمونه برداری هسته استریوتاکتیک با نمونه برداری CNB پستان

نمونه‌برداری هسته‌ ای استریوتاکتیک یا به انگلیسی Stereotactic Core Needle Biopsy نوعی از نمونه‌برداری CNB پستان است که با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا سونوگرافی انجام می‌شود. این روش برای نمونه‌برداری از توده‌هایی که به راحتی قابل لمس نیستند اما در تصاویر ماموگرافی یا سونوگرافی دیده می‌شوند، (مثل نمونه برداری میکروکلسیفیکاسیون ها) به کار می‌رود.

از جمله تفاوت‌ های کلیدی هسته استریوتاکتیک با نمونه برداری CNB: 

  • هدایت تصویری: در نمونه‌برداری استریوتاکتیک، از تصاویر سه‌بعدی برای هدایت دقیق سوزن به محل توده استفاده می‌شود.
  • دقت بیشتر: این روش دقت بالاتری در برداشتن نمونه‌های بافتی از نواحی مشکوک دارد، به ویژه زمانی که توده‌ها کوچک و غیرقابل لمس هستند.

در چه صورت بیوپسی با جراحی باز تجویز می شود؟

در شرایطی که ریسک ابتلا به سرطان بالا باشد، یا توده مورد بررسی در دسترسی بیوپسی با سوزن مرکزی قرار نگیرد، و یا اینکه نیاز به برداشتن بخش بزرگتری از بافت باشد، روش جراحی باز تجویز می‌شود. این روش معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و ممکن است نیاز به بستری شدن کوتاه‌مدت داشته باشد.

جراحی تخلیه پستان یا ماستکتومی

ماستکتومی (Mastectomy) یا جراحی تخلیه توده پستان، یک روش جراحی است که برای برداشتن بخشی یا تمام بافت پستان انجام می‌شود. این جراحی معمولاً به عنوان یک روش درمانی برای سرطان پستان یا پیشگیری (تخلیه یا حفظ پستان در بیماران مبتلا به سرطان) یا در افرادی که دارای ریسک بالای ابتلا به این بیماری هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هدف ماستکتومی یا تخلیه توده پستان/سینه، حذف تومور سرطانی و جلوگیری از گسترش آن به سایر نقاط بدن است. این جراحی می‌تواند به کاهش خطر بازگشت سرطان نیز کمک کند.

در جدول زیر انواع روش‌های ماستکتومی را توضیح داده‌ایم.

انواع ماستکتومی
سادهکل پستان از جمله نوک پستان برداشته می‌شود. این روش معمولاً زمانی انجام می‌شود که سرطان به فراتر از بافت پستان گسترش نیافته باشد.
جزئیتنها تومور و بخشی از بافت اطراف آن برداشته می‌شود. این روش معمولاً برای سرطان‌های پستان در مراحل اولیه استفاده می‌شود.
رادیکالکل پستان، نوک پستان، پوست پوشاننده، عضلات زیر پستان و غدد لنفاوی برداشته می‌شوند. این روش برای سرطان‌های پیشرفته‌تر استفاده می‌شود.
مراقبت‌های پس از جراحی ماستکتومی

پس از جراحی، ممکن است نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای مانند استفاده از لوله‌های تخلیه برای جلوگیری از تجمع مایع در محل جراحی باشد. همچنین، برخی بیماران ممکن است نیاز به شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی پس از جراحی داشته باشند.

خارج کردن توده پستان خوش‌خیم

خارج کردن توده سینه خوش‌خیم، یا لامپکتومی به انگلیسی: Lumpectomy ، یک روش جراحی است که برای برداشتن توده‌های غیرسرطانی از پستان انجام می‌شود. این روش معمولاً برای توده‌هایی مانند فیبروآدنوم یا کیست‌های پستانی استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که روش‌های کم‌تهاجمی‌تری مثل وکیوم بیوپسی یا ماموتومی جایگزین خوبی برای لامپکتومی است چون از طریق یک سوراخ کوچک، توده برداشته می‌شود و نیاز به برش بزرگ ندارد.

روش لامپکتومی
روش‌های کم تهاجمی مثل وکیوم بیوپسی جایگزین کم خطرتری به جای لامپکتومی است.
علائم توده های خوش خیم چیست؟

از جمله نشانه‌های توده هایی که خوش خیم هستند عبارتند از:

  • احساس وجود توده قابل لمس
  • درد یا حساسیت در ناحیه پستان
  • تغییرات در اندازه یا شکل پستان
  • ترشح مایع از نوک پستان
  • تغییرات پوستی مانند قرمزی، تورم، یا پوسته پوسته شدن

دقت داشته باشید که این علائم می‌توانند مشابه علائم توده‌های بدخیم باشند، بنابراین در صورت مشاهده هر یک از این علائم، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق ضروری است.

درمان توده های بدخیم سینه با دستگاه ماموتومی قابل انجام است؟

از دستگاه ماموتومی یا وکیوم بیوپسی برای برداشتن انواع توده‌ های خوش‌خیم پستان مانند فیبروآدنوم‌ها و کیست‌ها استفاده می‌شود. این روش کم‌تهاجمی است و از طریق یک سوراخ کوچک، توده‌ها را با مکش و برش لایه به لایه خارج می‌کند. برای توده‌های بدخیم پستان، روش‌های جراحی گسترده‌تری مانند لامپکتومی یا ماستکتومی توصیه می‌شود تا توده سرطانی و بافت‌های اطراف آن به طور کامل برداشته شوند.

تجهیزات دستگاه ماموتومی
برای برداشتن توده‌ خوش‌خیم پستان از دستگاه ماموتومی استفاده می‌شود.

آمادگی و اقدامات مهم قبل از بیوپسی سینه

در این بخش اقدامات قبل از وکیوم بیوپسی و نکات مهمی که قبل از انجام بیوپسی پستان باید رعایت کنید اشاره می‌کنیم:

  • در صورت استفاده از داروی خاص یا حساسیت به دارو، به پزشک اطلاع دهید.
  • در یک هفته قبل از بیوپسی، اگر از داروهایی مثل آسپرین که رقیق کننده خون هستند و باعث افزایش خونریزی می‌شوند، استفاده کرده‌اید؛ به پزشک اطلاع دهید.
  • اگر روش تصویربرداری ام آر آی برای نمونه‌برداری شما تجویز شده است و در بدن خود دستگاه الکترونیکی خاصی دارید، به مسئول مربوطه اطلاع دهید.
  • اگر باردار هستید حتما پزشک را در جریان بگذارید.
  • قبل از انجام بیوپسی سینه لازم نیست ناشتا باشید. 

عوارض بعد از بیوپسی

بیشتر افراد بدون مشکل خاصی این روش را پشت سر می‌گذارند. اما بعد از انجام نمونه برداری پستان ممکن است عوارض احتمالی برای شما پیش بیاید که معمولا خفیف و موقتی هستند.

عوارض نمونه برداری

برخی از عوارض شایع عبارتند از:

  • کبودی و تورم
  • درد و ناراحتی
  • خونریزی یا عفونت در موارد نادر
  • تغییر شکل سینه

روش انجام بیوپسی سینه

در روش بیوپسی با دستگاه وکیوم، نمونه برداری از بافت با استفاده از خلا انجام می‌شود. یعنی پزشک متخصص با استفاده از یک سوزن مخصوص متصل به دستگاه وکیوم سلول های غیر طبیعی را بر می‌دارد. با بررسی این سلول‌ها زیر میکروسکوپ می‌توان تسخیص داد که آیا سرطانی است یا خیر.

روش انجام نمونه برداری پستان
در آزمایش نمونه برداری پستان باید در همان حالتی که هستید بمانید.

آیا بیوپسی سینه نیاز به بیهوشی دارد؟

در صورتی که روش نمونه برداری تجویز شده با بی حسی موضعی باشد، نیازی به بیهوشی ندارد؛ اما در برخی موارد خاص، مانند بیوپسی جراحی که نیاز به برداشتن بخش بزرگ‌تری از بافت دارد، ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود. 

وکیوم بیوپسی سینه چقدر طول می کشد؟

اگر برایتان سوال است که بیوپسی چقدر زمان می برد؟ باید بدانید که انجام وکیوم بیوپسی سینه معمولاً حدود یک ساعت طول می‌کشد. این روش تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و بیمار در طول فرآیند بیدار است. پس از انجام بیوپسی، بیمار می‌تواند به فعالیت‌های روزمره خود بازگردد، اما ممکن است نیاز به استراحت کوتاه‌مدت داشته باشد.

تفسیر جواب آزمایش پاتولوژی سينه

بعد از اینکه بیوپسی وکیوم پستان انجام شد؛ جواب آزمایش پاتولوژی می‌تواند پیچیده باشد و نیاز به دانش تخصصی دارد. چرا که هدف آزمایش سرطان سینه درک بهتر و تشخیص نوع سرطان، سرعت رشد و درمان هایی است که ممکن است به آن پاسخ دهد. گزارشات آزمایش پاتولوژی سینه معمولاً شامل اطلاعاتی درباره نوع بافت، وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی و جزئیات دیگر مانند اندازه و شکل تومور هستند. پزشک شما می‌تواند بر اساس این گزارش بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهد.

جواب آزمایش پاتولوژی سينه
تشخیص نوع سرطان سینه و سرعت رشد آن با استفاده از آزمایش پاتولوژی سینه است.

برای مثال، در گزارش پاتولوژی سينه ممکن است به موارد زیر اشاره شود:

  • نوع سلول: آیا بافت، سلول سرطانی است یا خیر.
  • نوع تومور: آیا تومور بدخیم است (قابلیت گسترش به سایر قسمت‌های بدن) یا خوش‌خیم (بدون گسترش).
  • اندازه و شکل تومور: اندازه تومور معمولاً به سانتی‌متر اندازه‌گیری می‌شود.
  • وضعیت لبه‌های تومور: آیا سلول‌های سرطانی در لبه‌های نمونه برداشته شده وجود دارند یا خیر.

3 درجه بندی برای بافت سلول سرطانی پستان

  1. سلول های سرطانی درجه 1 (Grade1): از نظر ظاهری به نظر کمی متفاوت با سلول‌های طبیعی پستان هستند و سرعت رشد آن‌ها کمتر است.
  2. سلول های سرطانی درجه 2 (Grade2): مانند سلول های طبیعی پستان نیستند و سرعت رشد آن‌ها سریع تر از Grade1 است.
  3. سلول های سرطانی درجه 3 (Grade3): مشابه سلول های بافت طبیعی پستان نیستند و سرعت رشد آن‌ها بسیار بالا است.

مراقبت های بعد از بیوپسی سینه: نکات کلیدی برای بهبودی سریع

  1. ناحیه نمونه‌برداری را به دقت تمیز و خشک کنید.
  2. اگر بخیه دارید، در مراجعه بعدی باید آن‌ها را بکشید. در صورت عدم وجود بخیه، می‌توانید بانداژ یا پانسمان را بردارید و به طور معمول حمام کنید.
  3. ممکن است در ناحیه نمونه‌برداری شده چند روز پس از عمل نیز درد داشته باشید. طبق توصیه پزشک، از داروهای مسکن استفاده کنید.
  4. توجه داشته باشید که آسپیرین و برخی داروهای دیگر ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهند، بنابراین حتماً داروهای مسکن را با تأیید پزشک مصرف کنید.
  5. می‌توانید به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری داشته باشد.
  6. همچنین ممکن است به شما توصیه شود از فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.
اقدامات بعد از نمونه برداری سینه
به توصیه های پزشک خود بعد از انجام بیوپسی سینه توجه کنید.

آیا کبودی بعد از بیوپسی طبیعی است؟

کبودی بعد از بیوپسی پستان کاملاً طبیعی است. این کبودی معمولاً به دلیل خونریزی خفیف در محل نمونه‌برداری ایجاد می‌شود و ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد تا بهبود یابد.

درد بعد از بیوپسی

نگران نباشید؛ درد بعد از بیوپسی سینه کاملاً طبیعی است. این درد معمولاً خفیف تا متوسط است و ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد تا بهبود یابد. برای کاهش درد، می‌توانید از مسکن‌های غیر مخدر مانند استامینوفن یا بروفن استفاده کنید، البته بهتر است قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

لازم به ذکر است اگر درد شدیدتر شد یا علائم دیگری مانند قرمزی، تورم شدید یا تب مشاهده کردید، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.

این مطالب صرفا بر اساس تحقیق و جستجو بوده و ممکن است در برخی موارد نیازمند بررسی از جانب پزشک داشته باشد، لذا هرگونه پرسش و ابهام را با پزشک مشورت نمایید.

هزینه بیوپسی سینه چقدر است؟

هزینه نمونه برداری پستان بسته به نوع اجرا و تجهیزات مورد استفاده در این آزمایش متفاوت است. اگر بیمه تکمیلی پزشکی دارید، هزینه بیوپسی ممکن است جز خدمات تحت پوشش بیمه قرار گرفته و هزینه‌های شما کمتر شود.

چه عواملی بر هزینه های بیوپسی پستان تأثیر می‌گذارند؟

هزینه‌های بیوپسی پستان می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد. برخی از این عوامل در جدول زیر ارائه شده است.

فاکتور های موثر در هزینه‌های بیوپسی پستان
نوع بیوپسیروش‌های مختلف بیوپسی مانند بیوپسی با سوزن ریز، بیوپسی با سوزن هسته‌ای، بیوپسی استریوتاکتیک و بیوپسی جراحی باز هزینه‌های متفاوتی دارند.
مرکز انجام بیوپسیهزینه‌ها بسته به اینکه بیوپسی در بیمارستان، کلینیک خصوصی یا مرکز تصویربرداری انجام شود، متفاوت است.
تجهیزات و تکنولوژی مورد استفادهاستفاده از تجهیزات پیشرفته‌تر و تکنولوژی‌های جدیدتر ممکن است هزینه‌ها را افزایش دهد.
تخصص و تجربه پزشکهزینه‌ها ممکن است بسته به تخصص و تجربه پزشک انجام‌دهنده بیوپسی متفاوت باشد.
بیمه درمانیپوشش بیمه درمانی می‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه نهایی داشته باشد. برخی بیمه‌ها ممکن است بخشی یا تمام هزینه‌های بیوپسی را پوشش دهند.
موقعیت جغرافیایی هزینه‌های پزشکی می‌تواند بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت باشد. در برخی مناطق، هزینه‌ها ممکن است بالاتر یا پایین‌تر باشد.

آیا هزینه بیوپسی سینه یا پستان تحت پوشش بیمه است؟

بله، هزینه بیوپسی سینه معمولاً تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد. چرا که این هزینه‌ها به عنوان بخشی از خدمات تشخیصی و درمانی محسوب می‌شوند؛ البته میزان پوشش و فرانشیز بسته به نوع بیمه و شرایط خاص شما متفاوت است.

مراکز انجام وکیوم بیوپسی در تهران

برای دریافت خدمات نمونه برداری پستان، مراکزی را انتخاب کنید که ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • تجهیزات مدرن و پیشرفته
  • محیطی آرام و دوستانه
  • کادر متخصص و مجرب

همچنین انتخاب یک مرکز بیوپسی با سابقه خوب و نظرات مثبت بیماران قبلی، می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. مرکز سونوگرافی دکتر مردانی با سابقه‌ای درخشان و رضایت بالای بیماران، گزینه‌ای ایده‌آل برای شما خواهد بود.

کلیه خدمات سونوگرافی در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر مردانی با کادر مجرب خانم انجام می پذیرد. (سونوگرافی تهرانپارس | سونوگرافی پیروزی)

بهترین مرکز بیوپسی تهران

وقتی به دنبال بهترین مرکز بیوپسی در تهران هستید، انتخاب یک مرکز با تجهیزات پیشرفته و تیم پزشکی مجرب بسیار مهم است. مراکزی که از فناوری‌های نوین و روش‌های کم‌تهاجمی مانند وکیوم بیوپسی استفاده می‌کنند، می‌توانند تجربه‌ای راحت‌تر و دقیق‌تر برای بیماران فراهم کنند.

یکی از ویژگی‌های مهم بهترین مرکز برای وکیوم بیوپسی پستان، ارائه خدمات جامع و تخصصی در زمینه‌های مختلف تصویربرداری و نمونه‌برداری است. مرکز سونوگرافی دکتر مردانی با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و تیمی از متخصصان با تجربه، خدماتی با کیفیت بالا ارائه می‌دهد که می‌تواند به تشخیص دقیق و درمان موثر کمک کند.

شما می توانید برای دریافت نوبت خود در مراکز تصویربرداری پزشکی دکتر مردانی به صفحه درخواست نوبت اینترنتی سونوگرافی مراجعه کنید.

پرسش های متداول

در این بخش به چند پرسش پر تکرار درباره نمونه برداری سینه پاسخ می‌دهیم.

1- آيا تمام توده های پستان نياز به نمونه برداری (بيوپسی) دارند؟

خیر، نگران نباشید. همه توده‌های پستان نیاز به نمونه‌برداری (بیوپسی) ندارند. پزشک معالج شما، بعد از بررسی نتایج سونوگرافی و ماموگرافی، تصمیم می‌گیرد که آیا بیوپسی لازم است یا خیر. تصمیم‌گیری برای انجام بیوپسی بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله:

  • اندازه و شکل توده
  • ویژگی‌های توده در تصاویر پزشکی (مانند ماموگرافی یا سونوگرافی)
  • سابقه پزشکی و علائم بیمار
انواع توده های سینه در نمونه برداری
همه توده های پستانی نیاز به بیوپسی ندارند. این تصور را از خود دور کنید!

2- بیوپسی یا نمونه برداری از پستان به چه دلایلی انجام می شود و کاربرد آن چیست؟

تشخیص دقیق‌تر توده‌های مشکوک در پستان و تعیین خوش‌خیم یا سرطانی بودن آن‌ها از دلایل انجام بیوپسی سینه است. دیگر کاربردهای بیوپسی سینه عبارتند از:

  • وجود توده سفت در پستان
  • تغییرات غیرطبیعی در نوک سینه مانند پوسته‌پوسته شدن، فرورفتگی یا ترشحات خونی
  • نتایج مشکوک در ماموگرافی یا سونوگرافی

3- آیا روشی وجود دارد که نسبت به نمونه برداری از سینه کمتر تهاجمی باشد؟

روش‌های کم‌تهاجمی‌تری نسبت به بیوپسی سنتی پستان وجود دارند که می‌توانند برای تشخیص توده‌های پستان استفاده شوند. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

  • بیوپسی با سوزن نازک که از یک سوزن بسیار نازک برای برداشتن نمونه‌ای از بافت توده استفاده می‌کند. این روش سریع و کم‌درد است و نیازی به برش جراحی ندارد.
  • بیوپسی با سوزن هسته‌ای (CNB) که از یک سوزن تو خالی برای برداشتن نمونه‌های کوچکی از بافت توده استفاده می‌شود. این روش نیز کم‌تهاجمی است و معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.
  • بیوپسی استریوتاکتیک که با استفاده از تصاویر ماموگرافی برای هدایت سوزن به محل دقیق توده انجام می‌شود. این روش برای توده‌هایی که در معاینات فیزیکی قابل لمس نیستند، مناسب است.

4- اقدامات قبل از بیوپسی پستان چیست؟

در جواب این سوال پرتکرار که چگونه خود را برای بیوپسی توده داخل سینه یا پستانی آماده کنیم؟ لازم است بگوییم که قبل از انجام نمونه برداری پستان موارد زیر را رعایت کنید:

  • اگر روش نمونه برداری با جراحی باشد، لازم است قبل از عمل چیزی نخورده یا نیاشامیده باشید. اما عمل با بی حسی موضعی نیازی به آمادگی ندارد.
  • از لوسیون، کرم، پودر یا عطر در زیر بغل و ناحیه پستان استفاده نکنید.
  • اگر باردارهستید حتما پزشک را مطلع کنید.
  • مصرف هر نوع دارویی حتی ویتامین، داروی گیاهی و مکمل را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپیرین، ایبوبروفن یا دیگر داروها که بر لخته شدن خون اثر می گذارند، استفاده کرده‌اید، به پزشکتان اطلاع دهید.
  • اگر نمونه برداری به روش جراحی باشد و نیاز به بیهوشی داشته باشید، بهتر است یک نفر همراه داشته باشید.

5- مدت زمان جوابدهی بیوپسی چقدر است؟

معمولاً بین چند روز تا دو هفته طول می‌کشد تا جواب آزمایش بیوپسی مشخص شود. این زمان بستگی به نوع بیوپسی، محل انجام آن و پیچیدگی آزمایش‌ها دارد.

مدت زمان جوابدهی بیوپسی سینه
چند روز تا دو هفته طول می‌کشد تا جواب بیوپسی سینه مشخص شود.

6- آیا بیوپسی پستان درد دارد؟

نمی‌توان گفت این روش کاملا بدون درد است. اما نگران نباشید؛ درد خفیف این روش با بی حسی موضعی به حداقل می‌رسد. برخی افراد ممکن است پس از بیوپسی احساس ناراحتی یا درد خفیفی داشته باشند که معمولاً با مسکن‌های معمولی قابل کنترل است.

7- مراقبت های بعد از بیوپسی چیست؟

دوران نقاهت وکیوم بیوپسی معمولاً کوتاه است و بیشتر بیماران می‌توانند در همان روز به فعالیت‌های عادی خود بازگردند؛ اما از جمله اقدامات بعد از وکیوم بیوپسی که می‌توانید انجام دهید:

  • استراحت: بهتر است چند روز استراحت کنید و از فعالیت‌های سنگین تا 48 ساعت بعد خودداری کنید.
  • مدیریت درد: ممکن است پس از بیوپسی کمی درد یا ناراحتی داشته باشید که پزشک ممکن است مسکن‌های معمولی تجویز کند. استفاده از کمپرس یخ روی محل بیوپسی نیز می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک کند.
  • پانسمان: پس از انجام تست محل برش را پانسمان فشاری می کنند . سعی کنید محل بیوپسی را تمیز و خشک نگه دارید و پانسمان را طبق دستور پزشک تعویض کنید و از تماس مستقیم با آب خودداری کنید.
  • مراقبت از زخم: از دستکاری یا فشار دادن محل بیوپسی خودداری کنید. اگر علائمی مانند قرمزی، تورم یا ترشح غیرعادی مشاهده کردید، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

8- تجربیات مختلف بیماران از بیوپسی پستان چیست؟

در این بخش به برخی از تحقیقات و مقالات علمی اشاره می‌کنیم که در زمینه تجربه ی بیماران مختلف در مواجهه با احتمال بروز سرطان سینه است.

تجربیات مختلف بیماران از بیوپسی پستان
بر اساس مطالعات، ترس از ابتلا به سرطان سینه یکی از موانع اصلی برای انجام نمونه برداری سینه است.
  • دکتر حق بین و همکاران در سال 1402 طی یک مطالعه پدیدارشناسی از تجربیات بیماران پس از ابتلا به سرطان پستان به این نتیجه رسیدند که:

عوارض مربوط به ‏درمان،جز جدایی ناپذیر تجربیات بیماران مبتلا به سرطان پستان است. به طوری که ” ابتلا به سرطان بر روی هویت شخصی فرد و نیز دیدگاه وی نسبت به خود، خانواده، ‏اجتماع و حتی محیط کار اثر می‌گذارد“.

  • نتایج مطالعات دکتر دمیر و همکاران در سال 2005 بر روی تجربیات زندگی بیماران تحت بیوپسی پستان نشان می‌دهد که:

زنانی که توده یا ضایعه‌ای را در سینه خود احساس می کنند، درخواست درمان پزشکی را به تاخیر می اندازند زیرا ممکن است سرطان باشد و ممکن است نیاز به ماستکتومی داشته باشند و یا سرطان ممکن است قابل درمان نباشد.

در نتیجه‌گیری نهایی این پژوهش مشخص شد بیمارانی که تحت بیوپسی اکسیزیونی سینه قرار می‌گیرند، اطلاعات و نیازهای معنوی قابل توجهی دارند و ترس از ابتلا به سرطان، از دست دادن سینه‌ها و حتی ترس از مرگ در جراحی را تجربه کرده‌اند.

  • دکتر شارون در سال 2004 در توصیف تجربیات حین عمل زنانی که تحت بیوپسی پستان با بی‌حسی موضعی قرار گرفتند با 22 شرکت‌کننده مصاحبه کرد. در نتایج این تحقیق آمده است که:

اکثریت زنان از عمل جراحی ممانعت کرده و در تلاش هستند بر ترس خود غلبه کنند. برخی دیگر هم این اتفاق را نقطه عطفی در زندگی خود می‌دانند که تا آخر عمر بر زندگی‌شان اثرگذار است. به قول یکی از شرکت کنندگان، “لحظه ای از حقیقت که بسیار بزرگ است و می تواند مسیر یک زن را تا پایان عمر تعیین کند”.

9- چه مشکلاتی ممکن است پس از انجام بیوپسی به‌وجود آید؟

اگرچه بیوپسی سینه، روشی کم تهاجمی و کم ریسک است. اما هر عمل جراحی ممکن است عوارض خود را به همراه داشته باشد. البته در این مورد بیشتر عوارضی که به آن اشاره می‌کنیم موقتی است. این عوارض عبارتند از:

  • کبودی و تورم
  • درد و ناراحتی
  • خونریزی
  • عفونت
  • تغییر در ظاهر پستان

10- آیا نمونه برداری از سینه خونریزی یا کبودی دارد؟

خونریزی بعد از بیوپسی، طبیعی است؛ چون در محل ورود سوزن وکیوم بیوپسی یا برش جراحی، کمی خونریزی اتفاق میفتد که معمولاً به سرعت متوقف شده و با فشار دادن محل بیوپسی قابل کنترل است.

کبودی در اطراف محل بیوپسی نیز ممکن است به دلیل آسیب به عروق خونی کوچک در حین نمونه‌برداری به وجود بیاید که معمولاً طی چند روز تا یک هفته بهبود می‌یابند.

11- وکیوم بیوپسی پستان با وجود پروتز سینه امکان پذیر است؟

بله. وکیوم بیوپسی به دلیل دقت بالا و کمترین آسیب به بافت‌های اطراف، حتی در حضور پروتز سینه، یک گزینه مناسب برای نمونه‌برداری است.

برخی از منابع

radiologyekbatan.ir/Article/View/vacuum-biopsy-or-needle-biopsy

www.drhakimian.com/article/29856/بیوپسی-وکیوم-پستان

drhodaee.com/what-is-a-vacuum-biopsy/

drmoussazadeh.com/blog/what-is-vacuum-assisted-breast-biopsy/

irannobat.ir/blog/what-is-vacuum-biopsy/

mehrradiology.com/وکیوم-بیوپسی/

rasa-sonography.com/سونوگرافی-وکیوم-بیوپسی/

radiologymaad.ir/وکیوم-بیوپسی-برست/

draziminejadan.com/وکیوم-بیوپسی/

www.mayoclinic.org/tests-procedures/breast-biopsy/

macsa.ir/fa/نمونه-برداری-هسته-سوزنی-پستان/

www.drhakimian.com/article/32492/لامپکتومی

journals.mums.ac.ir/article_23084.html

onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2702.2007.02116.x

sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0001209206605115

به این صفحه چه امتیازی میدی؟؟
  [کل: 18 میانگین: 4.8]